Polévka hrachová s nudlemi
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 150 g Hrách loupaný
 - 100 g Mrkev kořen
 - 100 g Petržel kořen
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 ks Petržel - nať
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 4 polévková lžíce Nudle vaječné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 34 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 16.9 mg
 - Draslík 208.3 mg
 - Vláknina 7218 mg
 - Vitamín A 7218 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibuli a zeleninu podusíme na části másla, zalijeme do roviny vodou a dusíme. Jakmile bude zelenina měkká, rozmixujeme ji.
 - 
                                2
Ze zbylého másla a mouky si uděláme tmavší jíšku, zalijeme ji mlékem a vodou a rozmícháme do hladka. Poté k jíšce přidáme prolisovanou zeleninu, silnější nudle a povaříme cca 10 min.
 - 
                                3
Po odstavení polévku dle chutí dosolíme a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.