Taštičky plněné krabím masem
Suroviny
- 700 g Rajčata
 - 350 g Krab
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 0.25 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 7 ks Cibulka jarní
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 430 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 239.2 mg
 - Draslík 882.1 mg
 - Vláknina 9103.1 mg
 - Vitamín A 9103.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme těsto z mouky, špetky soli, dvou rozšlehaných vajec a lžíce oleje. Vypracujeme hladké těsto jako na nudle, přikryjeme a necháme zhruba půl hodiny odpočinout.
 - 
                                2
Šest cibulek rozdělíme na zelenou a bílou část. Zelenou část nakrájíme na tenká kolečka, smícháme s vařeným krabím masem, zázvorem nakrájeným na drobné kostičky a chilli omáčkou. Směs pod fólií dáme do chladničky.
 - 
                                3
Rajčata zbavíme slupky a semen, nakrájíme a rozmixujeme. Česnek posekáme na drobné kousky, bílé části cibulek nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
V hrnci zhruba deset minut vaříme rajčatové pyré s česnekem, cibulkou a octem. Poté směs odložíme.
 - 
                                5
Odpočinuté těsto rozdělíme na polovinu a na pomoučeném vále je rozválíme na tenké placky. Na jednu placku lžičkou klademe v řadách s 4 centimetrovými mezerami krabí náplň. Mezery potřeme rozšlehaným vejcem. Na placku s náplní položíme druhou a kolem náplně pevně přitlačíme, aby se těsta spojila. Poté rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky a na pomoučeném vále necháme pod utěrkou asi hodinu odpočinout.
 - 
                                6
Ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi pět minut. Poté je necháme řádně okapat a vsypeme do vyhřáté mísy. Do omáčky vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. Poté omáčkou přelijeme ravioli, ozdobíme jednou pokrájenou cibulkou a hned podáváme.