Lilková omáčka s Linguine
Suroviny
- 400 g Těstoviny Linguine
 - 5 g Sůl
 - 500 g Lilek
 - 30 g Paprika žlutá
 - 400 g Passata (drcená rajčata)
 - 10 g Máta
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 60 ml Olej olivový
 - 300 ml Rajčatová šťáva
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 3 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
 - Sacharidy 93 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1101 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 92 g
 - Cholesterol 37.5 mg
 - Draslík 619.5 mg
 - Vláknina 14316.2 mg
 - Vitamín A 14316.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme dle návodu.
 - 
                                2
Na velmi drobné kostičky pokrájíme lilky. Posypeme trochu solí, pokapeme 2 lžícemi oleje. Jarní cibulky, česnek, chilli papričku a žlutou papriku nakrájíme najemno a krátce na oleji zeleninu osmažíme s rajským protlakem. Přidáme lilek, rajskou šťávu, rajčata a bobkové listy, vše rozvaříme na krémovou omáčku. Mátové lístky nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Slijeme těstoviny, promícháme je s máslem. Omáčku dochutíme solí, pepřem a mátou a nalijeme ji na těstoviny.
 - 
                                4
Pokrm sypeme strouhaným parmezánem.