Cavatappi v ořechové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1084 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 887 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 22 mg
 - Draslík 359.1 mg
 - Vláknina 17242.5 mg
 - Vitamín A 17242.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem.
 - 
                                2
Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme.