Bis z plněných těstovin
Suroviny
- 50 g Šunka od kosti
 - 200 g Dýně
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 40 g Šalotka
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 100 g Vepřová plec pečená
 - 150 g Hovězí zadní vařené
 - 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Sušenky Amaretti
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 200 ml Víno šumivé (sekt)
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Cibule
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 765 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1337 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 534.6 mg
 - Draslík 548.5 mg
 - Vláknina 8529.3 mg
 - Vitamín A 8529.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 636 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto : Z mouky a žloutků zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout.
 - 
                                2
Tortelli : Na másle osmahneme cibuli a přisypeme na kostičky pokrájenou dýni, přidáme trošku vývaru a vaříme 15 minut. Rozmixujeme dýni, sýr a rozdrolené amaretti, osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Náplň klademe na dlouhý proužek těsta, přehneme v polovině a vykrájíme čtverečky - tortelli.
 - 
                                4
Anolini : Hovězí maso se šunkou nadrobno nakrájíme a připravíme anolini (na kolečka těsta dáme náplň, přehneme na polovinu a přes prst ohneme oba konce k sobě).
 - 
                                5
Na ozdobu : Na pánvi roztavíme nastrouhaný parmezán, utvořenou placku přendáme na chladný plech a vykrojíme z ní 4 kolečka.
 - 
                                6
Omáčka : V hrnci s vínem dohromady s na kolečka pokrájenou šalotkou a cukrem a zvolna vaříme do zhoustnutí.
 - 
                                7
Tortelli uvaříme a chvilku smažíme na másle; anolini uvaříme ve vývaru, dáme je do skleničky a zalijeme dalším vroucím vývarem. Tortelli podáváme s omáčkou z šumivého vína a sýrovou oplatkou. Na závěr ozdobíme plecí na slabé plátky nakrájenou a dokřupava osmaženou.