Ravioli s krevetami a s hráškovým krémem
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 130 g Hrášek
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Mrkev kořen
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 50 g Šalotka
 - 300 g Rak říční
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 548 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 88 mg
 - Draslík 588.9 mg
 - Vláknina 10365 mg
 - Vitamín A 10365 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme v chladničce odpočinout 30 minut. Brambory uvaříme.
 - 
                                2
Krevety nakrájíme na kousky a smícháme s rozmačkanými bramborami. Osolíme a opepříme. Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a směs necháme 10 minut odpočinout. Zeleninu podusíme na 1 lžíci oleje a podlijeme vínem. Zalijeme vlažnou vodou a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Z těsta vyválíme plát a připravíme ravioli plněné směsí brambor
 - 
                                4
a krevet.
 - 
                                5
Rybí vývar propasírujeme na lisu na zeleninu a získanou šťávu
 - 
                                6
povaříme, aby zhoustla. Přidáme k ní čerstvý hrášek a vaříme
 - 
                                7
10 minut. Vše rozmixujeme. Ravioli podáváme s hráškovou omáčkou.