Špagety se slaninou, smetanou a vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 253.5 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 889.8 mg
- Vitamín A 889.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hluboké pánvi zahřejeme olej a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli. Za častého míchání smažíme při mírné teplotě 5 minut, až je cibule měkká, ale ještě nezměnila barvu. 
- 
                                2Do pánve nasypeme nakrájenou slaninu a smažíme 10 minut. Nepřestáváme míchat. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. 
- 
                                3Do misky rozklepneme vejce, nalijeme smetanu a nasypeme nastrouhaný parmezán. Ochutíme pepřem a vše důkladně ušleháme. 
- 
                                4Těstoviny slijeme, vložíme do hluboké pánve s osmahnutou slaninou a promícháme. Odstavíme z ohně a ihned na to nalijeme vaječnou směs. Udržujeme na mírném ohni, aby se směs dobře smíchala s těstovinami. 
- 
                                5Dosolíme a dopepříme. Podáváme s nastrouhaným parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        