Tagliatelle se smetanou a čekankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 29.6 mg
 - Draslík 169.4 mg
 - Vláknina 3112.3 mg
 - Vitamín A 3112.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
 - 
                                2
Mezitím dáme slaninu nakrájenou na kostičky do hluboké pánve a pomalu ohříváme, až začne pouštět tuk. Zvýšíme teplotu a za stálého míchání smažíme 5 minut.
 - 
                                3
Vložíme máslo, cibuli drobně pokrájenou a utřený česnek. Za stálého míchání smažíme dalších 5 minut. Přidáme čekanku a mícháme 2 minuty, až listy mírně povadnou.
 - 
                                4
Přilijeme smetanu a vsypeme nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme. Mícháme 2 minuty, až omáčka vře. Omáčku ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
 - 
                                5
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.