Těstoviny s tuňákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 855 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2724 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 7.9 mg
- Draslík 360 mg
- Vláknina 19982.2 mg
- Vitamín A 19982.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hluboké pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a jemně pokrájený stroužek česneku. Smažíme na mírném ohni 3 minuty, až je cibule měkká a zlatavá. 
- 
                                2Vložíme nakrájená rajčata a uvedeme do varu. Poté přilijeme bílé víno a povaříme 1 minutu. Přimícháme černé olivy bez pecky, rozkrájené na kolečka. Nakonec nasypeme nasekané oregano, osolíme, opepříme a přikryjeme poklicí. Po dobu 25 minut vaříme a občas zamícháme. 
- 
                                3Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. 
- 
                                4Slijeme nakládaného tuňáka a vidličkou ho rozdělíme na menší kousky. Ty vmícháme do omáčky se čtyřmi lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny. Ochutnáme a dle potřeby dochutíme. 
- 
                                5Hotové těstoviny přelijeme omáčkou s tuňákem a důkladně promícháme. Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        