Fusilli s klobáskou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Těstoviny Fusilli
 - 400 g Klobása - Čabajka
 - 30 ml Olej olivový
 - 280 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1074 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 1058 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 23.4 mg
 - Draslík 406.4 mg
 - Vláknina 9723.8 mg
 - Vitamín A 9723.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.6 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Klobásky nejprve ze všech stran osmahneme, poté osušíme papírovými utěrkami.
 - 
                                2
V pánvi zahřejeme olej, vložíme nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek. Za častého míchání smažíme 6 minut, až je zelenina měkká. Přidáme papriku zbavenou zrníček a nakrájenou na tenké proužky. Poté nasypeme bylinky, sladkou papriku, přilijeme pálivou chilli omáčku. Smažíme při mírné teplotě dalších 6 minut, občas zamícháme.
 - 
                                3
Do pánve přimícháme nakládaná rajčata. Rozdělíme je pomocí vařečky na menší kousky, dle chuti osolíme a opepříme. Vaříme při střední teplotě 12 minut, postupně přiléváme zeleninový vývar.
 - 
                                4
Zatímco se rajská omáčka vaří, nakrájíme osmahnuté klobásky šikmo na kousky dlouhé 1 cm.
 - 
                                5
Přidáme klobásky do omáčky, snížíme teplotu a dusíme 10 minut. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
 - 
                                6
Omáčku ochutnáme a dokořeníme. Hotové těstoviny slijeme a přidáme je do pánve s omáčkou. Důkladně promícháme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.