Linguine s olivami a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 47 g
 - Sodík 861 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 9.6 mg
 - Draslík 287.7 mg
 - Vláknina 4957.5 mg
 - Vitamín A 4957.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm smažíme dozlatova strouhanku, kterou průběžně promícháváme. Potom ji dáme zcela vychladit.
 - 
                                2
Na zbytku oleje krátce smažíme při střední teplotě plátky česneku, ančovičky a nakrájené černé olivy (asi 30 sekund). Přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a kapary a směs podusíme asi 3 minuty.
 - 
                                3
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Zalijeme je rajčatovou směsí, přidáme strouhanku a promícháme.