Orecchiette s roketou
Suroviny
- 200 g Brambory
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Těstoviny Orecchiette
 - 150 g Roketa
 - 90 g Ricotta
 - 45 ml Olej olivový
 - 30 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Chilli paprička sušená
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 303 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 76 g
 - Cholesterol 5.1 mg
 - Draslík 550.1 mg
 - Vláknina 12750.3 mg
 - Vitamín A 12750.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hluboké pánvi zahřejeme 15 ml oleje a nasypeme polovinu drobně pokrájené cibule. Smažíme na mírném ohni 5 minut, až je cibule měkká. Často mícháme. Vmícháme nakrájená rajčata, oregano a mleté chilli papričky. Přilijeme víno, osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí a dusíme 15 minut, občas zamícháme.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu. Vložíme brambory nakrájené na kostičky a těstoviny. Promícháme a znovu uvedeme do varu. Snížíme teplotu a povaříme 15 minut, až jsou těstoviny uvařené.
 - 
                                3
Ve velké pánvi zahřejeme zbývající olej, nasypeme zbývající cibuli a nadrobno pokrájený česnek. Občas zamícháme a smažíme 3 minuty. Přimícháme listy rokety a za stálého míchání smažíme další 2 minuty. Až listy ovadnou, přilijeme rajskou omáčku a přidáme sýr Ricottu. Vše promícháme.
 - 
                                4
Hotové těstoviny s bramborami přeložíme do pánve s omáčkou a promícháme. Dle potřeby ochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem.