Těstoviny s ančovičkami a špenátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 31 g
- Sodík 3674 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 1822.9 mg
- Vláknina 16434.5 mg
- Vitamín A 16434.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé. 
- 
                                2Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme. 
- 
                                3Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později. 
- 
                                4Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka. 
- 
                                5Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        