Těstoviny po provensálsku
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 225 g Těstoviny Fettuccine
 - 125 g Sýr Gruyére
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cuketa
 - 3 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 - 3 polévková lžíce Rajčatová pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 420 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 34.4 mg
 - Draslík 606.7 mg
 - Vláknina 10319 mg
 - Vitamín A 10319 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.5 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme v pánvi, přidáme pokrájenou cibuli a česnek a osmahneme doměkka. Přidáme pokrájené cukety a papriky a smažíme 5 minut. Přidáme pokrájená rajčata, rajčatovou pastu, sůl, pepř a bazalku. Pod pokličkou dusíme 5 minut.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a jakmile se začnou vařit, ztlumíme oheň a necháme bez pokličky vařit 3 minuty. Poté je scedíme a necháme okapat. Přidáme k zelenině a promícháme.
 - 
                                3
Přendáme je do zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                4
Pečeme pod předehřátým grilem 5 minut. Poté ihned podáváme.