Polévka ratatouille s těstovinami
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 45 g Těstoviny Fusilli
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 hrnek Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 2219 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 1221.3 mg
 - Vláknina 19298.2 mg
 - Vitamín A 19298.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.1 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek nakrájíme na kostky. Rozložíme na cedník, osolíme a po 20min propláchneme. Takto lilek zbavíme hořkosti.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji při střední teplotě asi 10min restujeme dozlatova. Přidáme nakrájené papriky, prolisovaný česnek, nakrájené cukety a lilek a restujeme dalších 5min.
 - 
                                3
Poté přidáme drcená konzervovaná rajčata, bylinky, zalijeme vývarem a dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Přivedeme k varu a cca 10min povaříme, až zelenina změkne. Do polévky přidáme těstoviny a provaříme ještě dalších 15min.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.