Rigatoni s lososem a brokolicí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 31 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 69 mg
- Draslík 793 mg
- Vláknina 15000.8 mg
- Vitamín A 15000.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.9 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme brokolici, otrháme růžičky, stonky oloupeme a pokrájíme. Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba po 4 minutách vaření přidáme k těstovinám stonky brokolice a po dalších dvou minutách i růžičky. Po dovaření těstoviny s brokolicí scedíme, propláchneme studenou vodou a v cedníku necháme okapat. 
- 
                                2Mandle spaříme a oloupeme slupky, nakrájíme na plátky. V pánvi bez tuku mandlové plátky opražíme, sejmeme z pánve a odložíme stranou. 
- 
                                3Citron omyjeme, osušíme a půlku nakrájíme na plátky. V hrnci dáme vařit 125 ml vody a bílé víno s 1 lžičkou soli a plátky citronu. Petrželku opláchneme a vložíme do vroucí vody. 
- 
                                4Omyjeme a osušíme lososa, vložíme ho do vývaru s petrželkou a asi 7 minut na mírném plameni povaříme. 
- 
                                5Lososa s opatrností vyjmeme z vývaru a rozdělíme na větší části. Vývar přecedíme do misky. 
- 
                                6Na pánvi zpěníme máslo a pomocí malé děrované naběračky odebereme bílou syrovátku. K máslu přilijeme vývar a za míchání přidáme mletý šafrán. Omáčku na silném ohni vaříme, dokud se nám nevyvaří zhruba 1/3. Poté ji stáhneme ze sporáku a necháme částečně vychladnout. 
- 
                                7Těstoviny a brokolici přelijeme omáčkou a mícháme, dokud se těstoviny nezbarví do žluta. Vmícháme kousky lososa a dochutíme solí a pepřem. Salát upravíme do misek a podáváme vlažný, posypaný plátky mandlí. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        