Polévka z rajčat s pomerančovou šťávou
Suroviny
- 80 g Cibule
 - 1.77 g Máslo čerstvé
 - 100 g Těstoviny konzumní
 - 200 ml Voda pitná
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Pomerančová šťáva
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 kg Rajčata
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0.5 mg
 - Draslík 682.6 mg
 - Vláknina 6918.1 mg
 - Vitamín A 6918.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Těstoviny (nejlépe písmenka) vložíme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Na másle s olejem zpěníme cibuli a česnek, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a osladíme a zalijeme vodou. Vaříme pod poklicí na mírném plameni asi 15 minut. Poté do polévky vmícháme pomerančovou šťávu, okapané těstoviny a necháme prohřát. Hned podáváme.