Marinovaná jehněčí kotletka na listovém špenátu s fettucine
Suroviny
- 150 g Máslo bylinkové
 - 300 g Špenát listový čerstvý
 - 250 g Těstoviny Fettuccine
 - 600 g Jehněčí kotlety
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pažitka
 - 1 kávová lžička Petržel kudrnka
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1254 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 98 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 1051.2 mg
 - Vláknina 7402 mg
 - Vitamín A 7402 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso důkladně očistíme, odstraníme blanky a přebytečný lůj. Olej smícháme s nasekanými bylinkami a plátky česneku, vložíme maso a necháme min. 2h marinovat na chladném místě.
 - 
                                2
Poté v pánvi rozpálíme olej a kotletky na něm zprudka opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla, čerstvým rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. V troubě předehřáté na 170 °C pečeme max. 12-15 minut.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu al dente a scedíme. Cibuli nasekáme najemno, orestujeme na olivovém oleji, přidáme očištěný špenát, dochutíme prolisovaným česnekem, osolíme, opeříme, případně dochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                4
Těstoviny i se špenátem rozdělíme na talíře, doplníme pečenými kotletkami a ihned podáváme.