Tagliatelle s čerstvými fíky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 28 g
- Sodík 2225 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 359.5 mg
- Draslík 272.2 mg
- Vláknina 4303.5 mg
- Vitamín A 4303.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zhruba 200 g Parmezánu nakrájíme na kostičky, zbytek nastrouháme. Nasekáme bazalku. Čerstvé fíky pokrájíme na kousky, zalijeme Marsalou a necháme odpočívat asi 30 minut. 
- 
                                2Přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme těstoviny a vaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, ponecháme si několik lžic vody z vaření těstovin, těstoviny necháme vykapat. 
- 
                                3Rozšleháme žloutky, přidáme fíky, sůl, pepř, vše smícháme s těstovinami, přidáme nakrájený Parmezán, bazalku, vodu z těstovin a znova zamícháme. Podáváme na nahřátých talířích, posypané Parmezánem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        