Aromatické jehněčí s datlemi
Suroviny
- 500 g Jehněčí kýta
- 300 g Brambory sladké (Batáty)
- 50 g Datle sušené
- 200 g Kuskus
- 425 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 21 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 742.8 mg
- Vláknina 10451 mg
- Vitamín A 10451 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli nasekám na jemno. 
- 
                                2Jehněčí a brambory nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2 cm. 
- 
                                3Datle zbavíme pecek. 
- 
                                4Na oleji opečeme cibuli a jehněčí maso. Když je maso už hnědé, přidáme brambory a koření a pořádně promícháme. 
- 
                                5Zalijeme 425 ml horké vody a přidáme rajčatové pyré. Přivedeme k varu, přikryjeme, snížíme teplotu a 15 minut povaříme. 
- 
                                6Přidáme datle a ještě 10 minut povaříme. 
- 
                                7Podáváme posypané nasekaným koriandrem s kuskusem, který jsme připravili podle návodu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        