Tagliatelle s chřestem a pršutem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 24 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 271 mg
- Vláknina 15008.8 mg
- Vitamín A 15008.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nakrájíme na 1cm chřest a vrcholky necháme vcelku. 
- 
                                2Rozehřejeme v pánvi olej s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 2 minuty, dokud nezměkne. Přidáme pršut a 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme pokrájený chřest a 5 minut vaříme za občasného míchání, dokud není měkký. 
- 
                                3Přilijeme smetanu, přivedeme k varu a omáčku okořeníme. 
- 
                                4Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, slijeme a část vody si ponecháme. 
- 
                                5Třetinu těstovin dáme do nahřáté servírovací mísy a promícháme s trochou omáčky. 
- 
                                6Postup zopakujeme několikrát, aby se těstoviny dobře promíchaly a nakonec zalijeme těstoviny zbylou omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        