Tříbarevné noky se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Brambory
- 300 g Brambory
- 500 g Brambory
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Špenát listový čerstvý
- 150 g Sýr Robiola
- 300 ml Mléko polotučné
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 233 g
- Sodík 182 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 5 mg
- Draslík 873.2 mg
- Vláknina 20088.2 mg
- Vitamín A 20088.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory nejprve uvaříme a rozmačkáme. Mrkev uvaříme v páře a rozmixujeme, špenát uvaříme, vymačkáme a rozmixujeme. 
- 
                                2Na pomoučeném vále připravíme 3 druhy těsta tak, že smícháme vždy všechny ingredience a propracujeme. 
- 
                                3Z každého těsta vytvoříme malé válečky, obalíme v mouce a nakrájíme na malé nočky. Vidličkou do nich uděláme rýhy. 
- 
                                4Poté noky uvařme v osolené vodě, scedíme jakmile vyplavou k povrchu. 
- 
                                5Na omáčku rozmícháme v kastrůlku maizenu ve 2 lžících vody, rozředíme mlékem, ochutíme solí a pepřem a vaříme dokud omáčka nezhoustne. Odstavíme, necháme rozpustit sýr, dochutíme majoránkou. 
- 
                                6Uvařené noky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        