Bucatini s vejci a artyčoky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 133 g
- Tuky 19 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 133 g
- Cholesterol 8631.8 mg
- Draslík 2546.5 mg
- Vláknina 72566.7 mg
- Vitamín A 72566.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.2 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli nakrájenou najemno a pancetu nakrájenou na tenké plátky orestujeme /asi 5 minut/ve velké pánvi na rozpáleném oleji.Přidáme artyčoky nakrájené na tenké plátky.Předem artyčoky očistíme,zbavíme špičky,tvrdých částí a zkadeřeného vnitřku.Vaříme deset minut.Přidáme suché bílé víno,sůl podle chuti a vaříme 15 minut /dokud artyčoky nezměknou/. 
- 
                                2Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme je a přidáme do pánve k artyčokové omáčce.Promícháme a přidáme ušlehané,osolené vajíčko a nastrouhané pecorino.Tři minuty mícháme na silném ohni. 
- 
                                3Můžeme podávat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        