Nudlová polévka s datlemi, rajčaty a rybím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 55 g Datle
  • 230 g Nudle rýžové
  • 115 g Fazolové klíčky
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 8 ks Bazalka
  • 2 ks Citronová tráva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Okoun říční
  • 8 šálek Voda pitná
  • 0.25 hrnek Ořechy burské pražené
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 2 polévková lžíce Fazolová omáčka žlutá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1572.2 mg
  • Vláknina 13239.8 mg
  • Vitamín A 13239.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předem namočíme nudle do teplé vody a necháme změknout.

  • 2

    Do hrnce dáme cca 8 šálků vody a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přidáme maso, nakrájenou cibuli a půl lžičky soli. Na mírném ohni povaříme, dokud není ryby hotová. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.

  • 3

    Do vývaru přidáme datle, rybí omáčku a cukr, vaříme cca 5 minut a přelijeme do větší nádoby.

  • 4

    V pánvičce rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek, najemno nakrájenou nať voňatky, na kousky nakrájená rajčata a omáčku ze žlutých bobů. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5-7 minut, dokud rajčata nezměknou. Přidáme vývar, znovu přivedeme k varu a okořeníme.

  • 5

    Mezitím scedíme nudle, krátce povaříme ve vroucí vodě a opět scedíme. Rozdělíme na talíře, přidáme fazolové výhonky, rybí maso zbavené kostí, bazalku, mleté oříšky, zalijeme vývarem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu