Smažené bílé nudle s vepřovým masem
Suroviny
- 200 g Brokolice
 - 250 g Vepřová kýta
 - 450 g Nudle rýžové
 - 6 kávová lžička Omáčka sójová
 - 2 kávová lžička Omáčka Shoyu
 - 2 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 1 ks Mouka Triticale
 - 6 ks Chilli paprička
 - 1 ks Pepř bílý
 - 1 špetka Sůl
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.03 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 122 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 818 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 122 g
 - Cholesterol 41.9 mg
 - Draslík 490.2 mg
 - Vláknina 12080.5 mg
 - Vitamín A 12080.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce rozmícháme ústřicovou omáčku, 4 lžičky světlé sójové omáčky, cukr, sójovou omáčku Yellow Bean Sauce a tapiokovou mouku se 125 ml vody. V jiné misce mezitím smícháme nudle se 2 lžičkami sójové omáčky (snažíme se, aby se nelepily).
 - 
                                2
V pánvi wok rozpálíme 2 polévkové lžíce oleje a nudle smažíme asi 5 minut, dokud nezačnou na krajích hnědnout a trochu se lepit. Usmažené nudle přendáme do misky s pokličkou, aby nevychladly, než se budou servírovat.
 - 
                                3
Dále v pánvi wok rozpálíme zbytek oleje a na něm osmažíme česnek. Přidáme vepřové maso nakrájené na nudličky a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme košťály čínské brokolice "gai lohn" (lze nahradit mangoldem) a dále smažíme ještě asi 2 minuty. Vše přelijeme předem připravenou omáčkou, přidáme vrcholové listy čínské brokolice a smažíme ještě asi 1 minutu. Podle chuti dokořeníme a dosolíme.
 - 
                                4
Maso s brokolicí klademe lžící na připravené talíře s nudlemi a vše posypeme bílým pepřem. Podáváme s miskou s kořenícími přísadami.