Jehněčí se zeleninou po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Nudle vaječné
  • 500 g Filé rybí
  • 200 g Sójové výhonky
  • 200 g Mangold
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 80 ml Omáčka ústřicová
  • 40 ml Med včelí
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Šalotka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 466 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 906.1 mg
  • Vláknina 12040 mg
  • Vitamín A 12040 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve wok pánvi na oleji pět minut opékáme jehněčí na kousky do zhnědnutí, pak přidáme mrkev a papriky, obojí nakrájené na proužky. Po čtyřech minutách přidáme mangold, sójové výhonky a šalotku. Vše minutu mícháme.

  • 2

    Uvaříme nudle podle návodu a vmícháme je s omáčkami, medem, citronovou šťávou a kůrou a pepřem do zeleninové směsi.

  • 3

    Po dvou minutách můžeme podávat.

Komentáře k receptu