Rýžové nudle s houbami shitake

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr sójový - Tofu
  • 250 g Nudle rýžové
  • 100 g Houby Shitake sušené
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 4 ks Šalotka
  • 1 hrst Bazalka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Arašídy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 985.2 mg
  • Vláknina 10062 mg
  • Vitamín A 10062 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle necháme 15 minut v horké vodě. Pak je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotky opláchneme vodou a nakrájíme na malé kousky. Houby nakrájíme na tenké plátky. Tofu rozkrájíme na malé kostičky.

  • 3

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a šalotky a vše krátce opečeme. Pak do pánve vložíme houby, které opékáme přibližně 2 minuty a nakonec přidáme tofu, které opečeme za stálého míchání dozlatova. Do směsi v pánvi přimícháme sójovou a chilli omáčku a máslo a podle chuti ji osolíme. Přisypeme nudle, vše důkladně promícháme a prohřejeme.

  • 4

    Na malé pánvi bez oleje krátce osmažíme arašídy.

  • 5

    Nudle s přísadami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme je osmaženými oříšky a jemně nasekanou bazalkou a podáváme.

Komentáře k receptu