Špagety v petrželové omáčce
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 40 g Sýr Niva (Rokfór)
- 500 g Špagety, Makarony vařené
- 100 g Žampiony čerstvé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 9 g
- Sodík 715 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 485.8 mg
- Vláknina 8401.8 mg
- Vitamín A 8401.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou petržel na jemno nastrouháme. V kastrole na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme petržel, podlijeme vývarem a dusíme asi 10 minut doměkka.
-
2
Potom přidáme nakrájené žampiony předem podušené na troše másla, zakápneme kečupem, osolíme a opepříme. Pokud je omáčka řídká, mírně ji poprášíme polohrubou moukou.
-
3
Vařené špagety upravíme na talíře a podáváme s petrželovou omáčkou. Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.