Lehké lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sýr Parmezán
  • 150 g Hovězí maso zadní
  • 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 125 g Sýr Cottage
  • 310 g Fazole bílé sterilované
  • 125 g Sýr Ricotta
  • 250 g Lasagne
  • 2 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 109.4 mg
  • Draslík 690.9 mg
  • Vláknina 10712 mg
  • Vitamín A 10712 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přední hovězí maso bez tuku umeleme, slijeme bílé sterilované fazole a rozmačkáme okapaná loupaná konzervovaná rajčata. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli, prolisujeme stroužek česneku, nasekáme čerstvou bazalku a nastrouháme sýr parmezán. Dále si připravíme 4 pláty lasagne.

  • 2

    Na masovou omáčku ve velké pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem, přidáme mleté hovězí maso a na prudkém ohni vše opékáme, až maso zhnědne.

  • 3

    Sterilované fazole smícháme s rajským protlakem, rajčaty a cukrem, přidáme 2 lžičky bazalky se sušeným oreganem a vše přimícháme k opečenému masu. Za občasného míchání vše na mírném ohni vaříme asi 15 minut do zhoustnutí.

  • 4

    Polovinu masové směsi navrstvíme na dno zapékací mísy o rozměrech 25 x 15 cm a přikryjeme 2 pláty lasagne. Rozprostřeme zbylou masovou omáčku, kterou opět pokryjeme těstovinovými pláty. V mixéru dohladka umixujeme sýry ricotta a cottage s vejcem, směs rozprostřeme na vrchní vrstvu lasagne, posypeme strouhaným parmezánem a zbytkem bazalky. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200°C a při této teplotě zapékáme 35-40 minut.

  • 5

    Když jsou lasagne měkké, rozdělíme pokrm na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu