Gratinované lasagne s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Čedar
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 ks Lasagne
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Chřest zelený
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 864 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 438 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 91 mg
  • Vláknina 554 mg
  • Vitamín A 554 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lasagne připravené na plátky vložíme do vroucí špetkou solí osolené vody. Povaříme do poloměkka, potom je vybereme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Oloupaný chřest povaříme v té samé vodě, vybereme, necháme okapat.

  • 2

    V kastrůlku rozehřejeme 60 g másla, přisypeme mouku, chvilku smažíme, přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Vmícháme jemně nastrouhaný sýr, drobně nasekanou petrželovou nať. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem a vše dohromady dobře promícháme.

  • 3

    Zbylým máslem vymažeme pečicí formu a na dno naskládáme plátky lasagne, chřest. Zalijeme připravenou omáčkou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C 20-25 minut.

  • 4

    Hotové jídlo rozdělíme na porce, které pokládáme na jednotlivé talíře, a podáváme.

Komentáře k receptu