Lasagne se špenátem, ricottou a fontinou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 30 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 80.3 mg
- Draslík 710.2 mg
- Vláknina 5021 mg
- Vitamín A 5021 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na 200 stupňů předehřejeme troubu. 
- 
                                2Umyjeme špenát a morký vložíme do hrnce a vaříme 5 minut pod pokličkou. 
- 
                                3Slijeme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme přebytečnou tekutinu. 
- 
                                4Nasekáme. 
- 
                                5Ve velkém hrnci s osolenou vodou uvaříme lasagne. Slijeme a osušíme. 
- 
                                6Máslem vymažeme zapékací misku. 
- 
                                7V míse smícháme špenát, sýr fontina, parmazán, riccotu, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. 
- 
                                8Dno misky pokryjeme vrstvou lasagní a navrch dáme 3 lžíce špenátové směsi. 
- 
                                9Končíme špenátovou vrstvou. 
- 
                                10Potřeme rozpuštěným máslem a 30 minut pečeme dozlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        