Penne s ragú z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra kuřecí
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 80 ml Sherry brandy
  • 120 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Bobkový list
  • 4 ks Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 1.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 517.5 mg
  • Draslík 582.7 mg
  • Vláknina 3833.5 mg
  • Vitamín A 3833.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme, zbavíme šlach a nakrájíme na malé kousky. Mouku smícháme se solí a pepřem, játra ve směsi obalíme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, cibuli s česnekem (pokrájené na kostičky) v něm osmahneme. Přidáme játra, bobkový list a smažíme 3 - 4 minuty při střední teplotě. Přilijeme ocet, 2 minuty povaříme, vmícháme sherry a vývar.

  • 3

    Do masové směsi přidáme kousky rajčat, ještě 6 - 8 minut povaříme, aby zhoustla. Vyjmeme bobkové listy.

  • 4

    Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme, ale trochu vody, v níž se vařily, si necháme. Penne přidáme do ragú, promícháme, můžeme přilít i trochu vody z těstovin, je-li třeba. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.

  • 5

    Bazalku opláchneme, lístky otrháme, nakrájíme a přidáme k ragú. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu