Penne ala Puttanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Penne
  • 180 g Olivy černé
  • 350 g Rajčata Cherry
  • 50 g Kapary
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Ančovička - filety
  • 4 ks Feferony
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 481.6 mg
  • Vláknina 5111.5 mg
  • Vitamín A 5111.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a část vody necháme stranou.

  • 2

    Na pánvi na olivovém oleji orestujeme oloupaný, nasekaný česnek a nasekané ančovičky. Přidáme černé olivy, kapary a očištěné, nakrájené feferonky. Vše ještě chvíli restujeme.

  • 3

    Potom přilijeme víno a přidáme omytá, rozpůlená cherry rajčata. Podusíme asi 5 minut.

  • 4

    Nakonec vmícháme uvařené těstoviny s trochou vody, ve které se vařily, vsypeme nasekanou petrželku a podusíme do odpaření tekutiny.

Komentáře k receptu