Těstoviny se sicilskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 450 g Rajčata
  • 25 g Oříšky piniové
  • 350 g Těstoviny penne
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 397.6 mg
  • Vláknina 9162.5 mg
  • Vitamín A 9162.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V předehřátém grilu grilujeme rozpůlená rajčata 10 minut, poté necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na plech vložíme piniová semínka, grilujeme 3 minuty, dokud nezískají zlatohnědou barvu.

  • 2

    Sultánky namočíme na 20 minut do teplé vody, poté je osušíme. Piniová semínka, rajčata a sultánky přidáme do pánve a zahříváme. Vložíme konzervované ančovičky a rajčatový protlak, 3 minuty vaříme.

  • 3

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny (10 minut), poté je scedíme a necháme okapat.

  • 4

    Těstoviny dáme na servírovací mísu a podáváme se sicilskou omáčkou.

Komentáře k receptu