Penne s omáčkou z koktejlových rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Parmezán
  • 400 g Těstoviny Penne
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata Cherry
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 55.5 mg
  • Draslík 785.6 mg
  • Vláknina 5324.3 mg
  • Vitamín A 5324.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na půlky pokrájíme koktejlová rajčata, prolisujeme oloupaný česnek, otrháme lístky ze svazečku bazalky, 120 g sýru parmezán najemno nastrouháme a 30 g ho nakrouháme na hrubé hoblinky.

  • 2

    Ve větším hrnci rozehřejeme 1/2 másla, na něm dožluta opečeme česnek, potom přidáme rajčata, osolíme a necháme 15 minut dusit. Přidáme 2/3 bazalkových lístků, odstavíme z ohně a uložíme do tepla.

  • 3

    Penne uvaříme al dente, scedíme, promícháme se zbývajícím máslem a strouhaným parmezánem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs penne se sýrem potom vmícháme do rozdušených rajčat a rozdělíme do misek.

  • 4

    Servírujeme ozdobené parmezánovými hoblinkami a bazalkovými lístky.

Komentáře k receptu