Penne s rajčaty a feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 680 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.8 mg
  • Vláknina 2559 mg
  • Vitamín A 2559 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody a slijeme.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájený stroužek česneku a nakrájené feferonky. Lehce orestujeme, přidáme rajčata a dva lístky bazalky. Vše mícháme a podle potřeby podléváme vodou z těstovin. Omáčku vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Do povařené omáčky vmícháme těstoviny a ihned podáváme.

  • 4

    Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu