Penne v rajčatové omáčce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Penne rigate
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 697 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 13.6 mg
  • Draslík 417.1 mg
  • Vláknina 3563.5 mg
  • Vitamín A 3563.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny al dente, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, cherry rajčata nakrájíme na čtvrtky, bazalku na hrubo nasekáme.

  • 3

    Na 2 lžících rozpáleného oleje zvolna orestujeme do zlatova česnek, podlijeme vínem, necháme odvařit alkohol a přimícháme konzervovaná pokrájená rajčata. Směs osolíme, opepříme a krátce podusíme.

  • 4

    Penne s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu cherry rajčat a bazalku. Za stálého míchání krátce povaříme.

  • 5

    Těstoviny podáváme posypané sýrem a pokapané olivovým olejem.

Komentáře k receptu