Celozrnné špagety s bylinkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 200 g Špagety, Makarony celozrnné
  • 150 g Roketa
  • 5 g Estragon
  • 30 g Oříšky piniové
  • 20 g Sardelová pasta
  • 50 g Kapary
  • 30 g Okurky nakládané
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 800 ml Voda pitná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 2158 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 457.7 mg
  • Vláknina 22624.5 mg
  • Vitamín A 22624.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Do mixéru nasypeme natrhané listy rokety, lístky estragonu, oříšky, kapary, kyselou okurku, česnek, sůl, pepř, přidáme sardelovou pastu, zakápneme olejem a rozmixujeme dohladka. Špagety upravíme na talíře do tvaru věnce, doprostřed naneseme zelenou omáčku a podáváme.

Komentáře k receptu