Nákyp rýžový s tvarohem
Suroviny
- 200 g Kompot meruňkový
 - 200 g Kompot švestkový
 - 115 g Máslo čerstvé
 - 200 g Rýže loupaná
 - 250 g Tvaroh tučný
 - 40 g Cukr krupice
 - 2 ks Jablka
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Ořechy lískové pražené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 1 l Mléko bio čerstvé
 - 3 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 922 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 247.7 mg
 - Draslík 353.2 mg
 - Vláknina 9556 mg
 - Vitamín A 9556 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 221.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vypereme, spaříme, uvaříme v 1 lžičkou cukru oslazeném mléce na kaši.
 - 
                                2
Máslo utřeme se žloutky a cukrem (2 lžíce) do pěny, přimícháme tvaroh, směs okořeníme citrónovou kůrou a vmícháme tuhý sníh z bílků.
 - 
                                3
Nákypovou formu vymastíme lžící másla, vysypeme strouhankou, vrstvíme do ní kaši, plátky jablka, kompotované ovoce a tvarohovou směs. Nákyp pečeme 30–40 minut. Před dokončením potřeme povrch nákypu tuhým, lžící cukru oslazeným sněhem ze dvou bílků a posypeme opraženými drcenými oříšky (můžeme vynechat).