Crema catalana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 510.3 mg
 - Draslík 117.8 mg
 - Vláknina 9394.7 mg
 - Vitamín A 9394.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1035.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko s vanilkovým luskem, skořicí, citrónovou a pomerančovou kůrou dáme do hrnce, přivedeme k varu. Vaříme zvolna 5 minut, slijeme a necháme stát.
 - 
                                2
Žloutky utřeme s cukrem do krému, pomalu přiléváme mléko a celou dobu šleháme. Nalijeme zpátky do hrnce a vaříme za stálého míchání na středním ohni 5 - 10 minut, dokud směs nezhoustne (nesmí se vařit).
 - 
                                3
Rozdělíme do 6 pohárků o objemu 185 ml a dáme na 6 hodin - nebo přes noc - do lednice.
 - 
                                4
Před podáváním posypeme povrch hnědým cukrem a dáme na 3 minuty do trouby na režim grilování, aby cukr zkaramelizoval.