Kořenící směs Adobo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 35 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.8 mg
 - Vláknina 8367 mg
 - Vitamín A 8367 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vršku česneku odřízneme slabý plátek, aby byl odkryt vnitřek všech stroužků. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 45-60 minut.
 - 
                                2
Chilli rozřízneme, vyndáme semena, vložíme do mixéru, přidáme oregano, semena kmínu, hřebíček, koriandr, skořici a sůl. Rozmixujeme na jemný prášek.
 - 
                                3
Česnek vyndáme z trouby, necháme vychladnout a stroužky vymačkáme do směsi. Promixujeme.
 - 
                                4
Ke směsi přidáme ocet a zpracujeme na hladkou pastu. Přendáme do mísy a necháme na 1 hodinu stát, aby se chutě spojily.
 - 
                                5
Použijeme jako marinádu na masa.