Překvapení s lilkem a cherry rajčaty
Suroviny
- 200 g Listové těsto
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 12 ks Rajčata
 - 2 ks Lilek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Jogurt nízkotučný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 94 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 132.9 mg
 - Draslík 637.7 mg
 - Vláknina 10801.6 mg
 - Vitamín A 10801.6 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravte si dresink smícháním jemně nasekaných stroužků česneku, cukru, soli, pepře, oregana a dvěch lžic oleje.
 - 
                                2
Rozpůlená cherry rajčata rozložte řezem dolů na plech, zalijte dresinkem a pečte ve vyhřáté troubě na 130 °C 30 minut. Vyjměte a nechte zchladnout.
 - 
                                3
Teplotu trouby nastavte na 200 °C. Lilky propíchejte jehlou a nechte péct 50 minut. Vyjměte a nechte zchladnout.
 - 
                                4
Lilky vydlabejte (zbytek nepotřebujete) vydlabanou hmotu dejte do mixéru spolu s jogurtem, stroužkem česneku, vejcemi a chilli. Mixujte do hladka.
 - 
                                5
Vyválené listové těsto nakrájejte na obdélníky 5 x 10 cm. Potřete olejem a přehněte, vznikne 12 kapsiček.
 - 
                                6
Do formiček na pudink, vhodných do trouby, vymazaných olejem vložte plátky těsta, na ně navršte lilkový krém. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 25 minut.
 - 
                                7
Před podáváním ozdobte pečenými cherry rajčátky.
 - 
                                8