Rumová roláda s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 165 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 600.1 mg
 - Draslík 137.8 mg
 - Vláknina 5670 mg
 - Vitamín A 5670 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
 - 
                                2
Pekáč o průměru 38 x 33 cm vyložíme pečicím papírem a vymažeme máslem.
 - 
                                3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s vodou a rumem.
 - 
                                4
Žloutky s cukrem umixujeme do hustého krému, do něhož vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
 - 
                                5
V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do žloutkové směsi a hotové těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba patnáct minut.
 - 
                                6
Hotové těsto, které nesmí vychladnout, vyklopíme na pergamenový papír posypaný cukrem. Odstraníme pečicí papír a těsto srolujeme i s pergamenem a necháme vychladnout.
 - 
                                7
Dobře ušleháme šlehačku.
 - 
                                8
Vychladlou roládu opatrně rozvineme, odstraníme pergamenový papír, potřeme šlehačkou, znovu zarolujeme a uložíme do chladničky. Roládu před podáváním posypeme cukrem.