Lakovaná pikantní kachna
Suroviny
- 100 ml Omáčka sójová
 - 200 ml Omáčka Hoisin
 - 1 ks Chilli paprička sušená
 - 1 hrst Máta
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 kg Kachna mražená
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
 - 3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2071 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 184 g
 - Sodík 1100 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 293 mg
 - Vláknina 8545.2 mg
 - Vitamín A 8545.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu omyjeme a osušíme. Na marinádu smícháme koření pěti vůní, rýžové víno, sójovou omáčku, rybí omáčku a cukr. Přidáme rozdrcenou chilli papričku a prolisovaný česnek. Maso potřeme zvenku i zevnitř marinádou, zbytek odložíme stranou. Necháme alespoň 2h odležet.
 - 
                                2
Troubu rozpálíme na 225C. Na hluboký plech dáme rošt, potřeme olejem a položíme na něj kachnu prsíčky dolů. Pečeme na spodní liště cca 30min. Poté stáhneme teplotu na 180C, kachnu obrátíme, potřeme zbylou marinádou a pečeme ještě 60min dokřupava. Do stehýnek občas píchneme vidličkou, aby se vypekl tuk. Jím kachnu přeléváme.
 - 
                                3
Omáčku hoisin rozdělíme do čtyř malých mističek a posypeme nasekanými burskými oříšky. Kachnu naporcujeme, dozdobíme otrhanými lístky máty a podáváme s omáčkou. Tu dle chuti můžeme naředit vodou. Jako příloha jsou vhodné např. fazolové výhonky s rýží.