Papriky plněné sýrem a bramborami
Suroviny
- 350 g Brambory
 - 10 g Cukr třtinový
 - 150 g Sýr kozí
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 150 g Cibulka jarní
 - 800 g Paprika červená
 - 80 g Sýr Čedar
 - 6 g Oregano čerstvé
 - 30 ml Olej olivový
 - 40 ml Zakysaná smetana
 - 4 ks Tortilla
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 982 kcal
 - Sacharidy 142 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 658 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 142 g
 - Cholesterol 55.8 mg
 - Draslík 1634.7 mg
 - Vláknina 47121 mg
 - Vitamín A 47121 mg
 - Vitamín B6 1.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 283.8 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjeme, nakrojíme, vyjmeme vnitřek se semeny. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, poté uvaříme ve vroucí osolené vodě. Slijeme a necháme vystydnout. Jarní cibuli pokrájíme na menší kousky, česnek oloupeme a rozdrtíme. Sýry nastrouháme na struhadle. Tortilly pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Uvařené brambory smícháme s kozím sýrem a rozmačkáme. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí připravené papriky. Narovnáme je do zapékací mísy.
 - 
                                3
Olej rozpálíme, přidáme jarní cibulku, drcený česnek a chilli. Smažíme do změknutí, poté přidáme rajčata, tortilly, cukr a oregano. Vše povaříme 11 minut, potom rozmixujeme na jemné pyré. Omáčkou přelijeme papriky v pekáčku, posypeme čedarem, zalijeme smetanou a necháme zapéct při 200 °C 15 minut.