Plněné koleno na pivu
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
 - 600 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 ks Vepřové koleno
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 - 2 polévková lžíce Strouhanka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1878 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 154 g
 - Sodík 223 mg
 - Bílkoviny 101 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 193.3 mg
 - Vláknina 3367.2 mg
 - Vitamín A 3367.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kolena vykostíme, osolíme, opepříme, naplníme směsí. Poté svineme, dobře převážeme potravinářským provázkem.
 - 
                                2
Směs připravíme z masa, vajec, hrubě nakrájené cibule, utřeného česneku, soli, pepře, kmínu, majoránky a strouhanky. Vše dobře promícháme do kompaktní hmoty.
 - 
                                3
Pekáč vytřeme sádlem, dno vyložíme cibulí nakrájenou na kolečka, přidáme na plátky nakrájený česnek. Na cibuli vložíme kolena, přelijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě zhruba dvě hodiny, až mají kolena křupavou kůrku.
 - 
                                4
Maso často přeléváme šťávou, podle potřeby podlijeme horkou vodou.