Bengálské kuřecí kari
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
 - 150 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 1 špetka Sůl
 - 6 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 836 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 253 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 245.2 mg
 - Draslík 682.3 mg
 - Vláknina 2167.1 mg
 - Vitamín A 2167.1 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme jednu cibuli a česnek, rozemeleme a přidáme všechno koření. Kuře očistíme, naporcujeme a potřeme připravenu pastou. Necháme chvíli marinovat.
 - 
                                2
Druhou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném másle dozlatova. Vložíme maso a krátce orestujeme. Poté podlejeme rozšlehaným jogurtem, osolíme a dusíme doměkka. Na závěr mírně podlejeme vodou a ve vyhřáté troubě dopečeme.