Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 500 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Bujón hovězí
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 - 1 kg Brambory
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 944 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 174.1 mg
 - Draslík 1742.9 mg
 - Vláknina 14541.1 mg
 - Vitamín A 14541.1 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 50.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.
 - 
                                2
Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.