Kulatá pizza
Suroviny
- 150 g Tuňák v oleji
 - 200 g Sýr Cottage
 - 250 g Mouka žitná
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Mléko polotučné
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 4 polévková lžíce Kukuřice
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 367 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 87.7 mg
 - Draslík 227.2 mg
 - Vláknina 945 mg
 - Vitamín A 945 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olejem vymažeme plech na pečení. Do mísy vložíme sýr, vejce, sůl, mléko a vše mixérem rozmixujeme. Do menší mísy dáme mouku a smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Tuto směs přimícháme do sýrového těsta a vše promícháme. Pokud se nám těsto lepí, přidáme trochu mouky.
 - 
                                2
Těsto přikryjeme a necháme v chladu odstát 2 hodiny. Poté z těsta vyválíme kruh, potřeme rajčatovým protlakem, přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, konzervovaného tuňáka, petrželku, kukuřici a strouhaný sýr. Pečeme v předehřáté troubě cca 45 minut.
 - 
                                3
Ihned podáváme.