Hovězí sekaná s ovesnými vločkami
Suroviny
- 500 g Hovězí libové
 - 50 g Ovesné vločky
 - 80 g Rozinky tmavé
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 2 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Mléko zahuštěné neslazené
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 90.2 mg
 - Draslík 384.4 mg
 - Vláknina 2529.7 mg
 - Vitamín A 2529.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umeleme půl kg libového předního hovězího masa, nastrouháme středně velkou cuketu, oloupeme a ustrouháme cibuli, nasekáme petrželku, umeleme pepř a ušleháme vejce.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté maso s nastrouhanou cuketou, cibulí, ušlehaným vejcem a citrónovou šťávou, přidáme ovesné vločky, petrželku, pepř, majoránku, rozinky a citrónovou kůru, přilijeme neslazené nízkotučné kondenzované mléko a vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Promíchanou směsí naplníme formu o rozměrech 25x10 cm a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě pečeme sekanou 35-40 minut, potom ji vyklopíme a necháme 5 minut odpočinout.
 - 
                                4
Potom sekanou naporcujeme a servírujeme.